Verdachte mishandeling politieagent gezocht

23/03

Foto: Website Politie

Boxmeer – Twee politieagenten zagen op zaterdag 14 november 2020 rond 22:45 een groep jongeren bij elkaar staan in de omgeving van de Weijerstraat. Omdat het groepje uit teveel personen bestond wilde de politie hen controleren én bekeuren voor het niet naleven van de coronamaatregelen.

De jongeren stoven uiteen en renden weg toen zij de politieagenten zagen. De verdachte maakte deel uit van het groepje en rende ook weg. Een van de agenten probeerde hem te beletten om weg te rennen. De verdachte schopte de agent tegen een van zijn benen en raakte hem net boven de knie. De verdachte trok de agent vervolgens naar de grond. Daardoor wist de verdachte te ontkomen. De politieman hield er een pijnlijk been aan over. Ook deed hij aangifte van de mishandeling.

De politie heeft camerabeelden van de verdachte. Het is beeldmateriaal van de directe omgeving Weijerstraat. De verdachte heeft daar de gehele avond rondgehangen. De mishandeling zelf staat niet op beeld. 

De politie zoekt getuigen (en/of camerabeelden) om deze verdachte op te sporen en zijn identiteit te achterhalen.
* (Her-)ken je deze verdachte?
* Misschien heb jij de jongeman gezien toen hij voor of na de mishandeling in de omgeving liep van de Weijerstraat. Of wellicht ken je mensen die hem hebben gezien.
* Of woon je in de buurt en heb je camerabeelden? Deel die beelden dan met de politie als dat nog niet is gebeurd.
Bel de politie via 0900 8844. Liever anoniem? Dat kan ook door 0800 7000 (Meld Misdaad Anoniem) te bellen. Of gebruik het tipformulier op de website van de politie.