Gaslek in Overloon; straat afgesloten over zo’n 200 meter

03/02

Foto: Maikel de Hoog

03/02

Foto: Maikel de Hoog

03/02

Foto: Maikel de Hoog

03/02

Foto: Maikel de Hoog

03/02

Foto: Maikel de Hoog

03/02

Foto: Maikel de Hoog

03/02

Foto: Maikel de Hoog

03/02

Foto: Maikel de Hoog

Overloon – De brandweer is woensdagavond om 19:12 gealarmeerd voor een gaslucht aan de Rondweg met de kruising Molenveldweg.

Het gaat om het leegstaand pand van de gemeente welke mogelijk vol staat met gas. Er is een sissend geluid gehoord in het pand. Enkelen ruiten zijn ingegooid en hierna werd direct een flinke gaslucht geroken meldt de brandweer. Ter veiligheid is de straat op zo’n 200 meter afgezet. Er wordt gezocht naar het gaslek. Naast de brandweer is ook Enexis ter plaatse.

Update

De bevelvoerder van de brandweer meldt dat er door voorbijgangers gas werd geroken en dat zij de hulpdiensten hebben gealarmeerd. Ter plaatse werd er door de brandweer ook al snel een behoorlijke gaslucht waargenomen. De concentratie was zo hoog dat metingen niet gingen en het neer kwam op explosiegevaar. Hierdoor is de straat afgezet. Inmiddels is het lek gedicht. Het leegstaande pand wordt door de brandweer geventileerd gezien er soms jeugd binnen zou zitten meldt de bevelvoerder.