Hoogwater zorgt voor uit vaart halen van pondjes en drukte bij natuurgebieden door dagjesmensen

31/01

Foto: Maikel de Hoog

31/01

Foto: Maikel de Hoog

31/01

Foto: Maikel de Hoog

31/01

Foto: Maikel de Hoog

31/01

Foto: Maikel de Hoog

Maasland – Het hoge water stijgt in de wateren in Maasland. Zo zijn er vandaag al veerdiensten uitgevallen.

De veerdiensten tussen Vlierlingsbeek en Bergen en die tussen Cuijk en Middelaar waren vandaag uit de vaart gehaald in verband met hoge waterpeil en de snelle stroming. De pont tussen Sambeek en Afferden bleef er nog wel in.

En dat op een dag dat het enorm druk is in de regio. De parkeerplaats bij onder andere Maasduinen in Bergen was overvol. Mensen zoeken op deze dag met een lekker zonnetje massaal water en bosgebieden op om te kunnen wandelen, hardlopen of mountainbiken. De hoogte van het waterstand in de Maas komt door neerslag en het smelten van sneeuw in de Ardennen en Noord-Frankrijk.

Overvolle parkeerplaats bij de maasduinen in bergen