Schoorsteenbrand in Haps (update)

18/01

Foto: Maikel de Hoog

18/01

Foto: Maikel de Hoog

18/01

Foto: Maikel de Hoog

18/01

Foto: Maikel de Hoog

18/01

Foto: Maikel de Hoog

18/01

Foto: Maikel de Hoog

18/01

Foto: Maikel de Hoog

18/01

Foto: Maikel de Hoog

Haps – De brandweer is maandagavond om 18:47 gealarmeerd voor een woningbrand aan de Irenestraat. Het gaat om een brand in de schoorsteen.

De brandweer is met een tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse om het vuur te blussen. De schoorsteen wordt geveegd door de brandweer en de woning wordt geventileerd door deuren en ramen tegen elkaar open te zetten. Er is ook een ventilator ingezet omdat de rook naar binnen trekt. Vanwege de werkzaamheden van de brandweer is de straat deels afgesloten. Niemand is gewond geraakt.

De brandweer heeft moeite om het geveegd te krijgen gezien er een bocht in de schoorsteen zit. Hierdoor is er een andere plan van aanpak nodig. Een aantal brandweerlieden zijn aan de binnenkant een stuk aan het slopen om bij de brandhaard te komen. Overige brandweerlieden kijken via het raam naar naar binnen.

Later meer