Neergeschoten man overleden in Boxmeer (update)

02/09

Foto: Maikel de Hoog

02/09

Foto: Maikel de Hoog

02/09

Foto: Maikel de Hoog

02/09

Foto: Maikel de Hoog

02/09

Foto: Maikel de Hoog

02/09

Foto: Maikel de Hoog

Boxmeer – De hulpdiensten zijn woensdagavond groots uitgerukt naar een ernstig incident op de Leeuwerik in Boxmeer. Het gaat om een mogelijke schietpartij waarbij een persoon is overleden.

Naast meerdere ambulances, is er ook een traumahelikopter gealarmeerd. De ambulances zijn inmiddels ter plaatse en de hulpdiensten waren enige tijd bezig met het reanimeren van het slachtoffer op straat. Ook een traumahelikopter kwam ter plekke voor medische ondersteuning, echter mocht alle hulp niet meer baten en overleed het slachtoffer ter plekke.

Het incident trekt veel bekijks van omstanders. De politie vraagt deze op respectvolle afstand te blijven.

Wat er precies is gebeurd is nog onbekend. Agenten hebben de omgeving afgesloten en linten gespannen. Ook trekken agenten inmiddels de “zwaardere vesten” aan, beter gezegd kogelwerende vesten. De politiehelikopter cirkelt boven Boxmeer. Volgens omstanders zou er twee keer luide knallen zijn gehoord waarna zij sirenes hoorden.

Update:

De hulpdiensten troffen rond 20:15 de gewonde man aan. Alle hulp mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse meldt de politie. De politie bevestigd dat het ging om een man die was neergschoten. De omgeving werd afgezet en een onderzoek gestart. De forensische opsporing is ter plaatse voor onderzoek.

De politie kon nog verder geen informatie geven.