Teckel in beslag genomen die in hete auto zit zonder drinkwater

12/06

Foto: politie

12/06

Foto: politie

Sambeek – De politie heeft de afgelopen dagen meerdere meldingen ontvangen over een teckel die in een personenauto zou verblijven. Er is diverse malen gecontroleerd door de politie en de dierenpolitie en alle controle momenten beschikte de hond over water, voedsel en ventilatie.

Vandaag kwam daar verandering in. De teckel had geen water meer en er werd een temperatuur gemeten van ruim 31 graden. Een medewerker van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is ter plaatse gekomen en heeft de Teckel in bewaring genomen. De eigenaar zal een proces-verbaal ontvangen. Tevens zijn er een aantal bestuursrechtelijke-handelingen verricht om passende opvang en zorg voor de hond te regelen. Deze kosten zullen op de eigenaar worden verhaald.