Bestuurder die met auto in reed op terras met meerdere gewonden tot gevolg is aangehouden

04/06

Foto: Maikel de Hoog

04/06

Foto: Waldie Rutten

04/06

Foto: Maikel de Hoog

04/06

Foto: Maikel de Hoog

04/06

Foto: Maikel de Hoog

04/06

Foto: Maikel de Hoog

04/06

Foto: Waldie Rutten

Gennep – Woensdagavond is rond 22:00 een auto ingereden op het terras van de Stadsherberg in de Zandstraat. Hierbij zijn zes personen gewond geraakt.

Nadat de bestuurder ingereden was op het terras ging hij ervandoor. Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatsen en ook hing de politiehelikopter in de lucht. Vijf van de slachtoffers raakte lichtgewond en zijn ter plaatse behandeld. Een van de gewonde is overgebracht naar het ziekenhuis, het betreft de eigenaresse van het café. Er is in de omgeving gezocht naar de auto en werd uiteindelijk teruggevonden in Cuijk. Hier kon de bestuurder, een 19-jarige man uit Ottersum, worden aangehouden.

De auto is in beslag genomen. Op het terras in Gennep is afgelopen nacht onderzoek gedaan. Getuigen meldden dat er mogelijk lachgas in het spel was en dat er meerdere jongeren in de auto zaten. De politie kon dit nog niet bevestigen.