Zeer grote brand bij caravanstalling Oeffelt [Foto+Video]

22/11

Foto: 112Nieuwsgroep

22/11

Foto: 112Nieuwsgroep

22/11

Foto: 112Nieuwsgroep

22/11

Foto: 112Nieuwsgroep

22/11

Foto: 112Nieuwsgroep

Oeffelt – Vrijdagochtend heeft er een zeer grote brand gewoed bij een caravanstalling aan de Dorpsstraat in Oeffelt.

De brandweer was met groot materieel uitgerukt. Er is een NL-Alert verzonden en bewoners gevraagd om uit de rook te blijven, ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te schakelen. Later in de ochtend kwam een tweede NL-Alert waarbij melding gemaakt werd dat roetdeeltjes en vlokken die in de omgeving zijn neergekomen met water en zeep te verwijderen zijn. Er is geen asbest vrijgekomen. De brandweer kon rond 12:00 het sein brand meester geven en is men verder gegaan met het nablussen.

Donkere rookpluimen trokken in de ochtend in de richting van St. Agahtha en Cuijk. De Veiligheidsregio meldde dat er in die regio en ook in de regio Nijmegen een brandlucht kan hangen.

Bij de stalling stonden caravans, campers en oldtimers gestald in twee loodsen. De gestalde campers zouden zijn gered van de brandende vuurzee. De campers stonden in de voorste loods welke gespaard is gebleven. De tweede loods, welke groter is, is volledig in vlammen op gegaan. Het is niet duidelijk om hoeveel caravans en campers het gaat. Bij de brand is niemand gewond geraakt.