Zeer grote brand bij bloembollenbedrijf Beugen

26/07

Foto: Waldie Rutten

26/07

Foto: Waldie Rutten

26/07

Foto: Waldie Rutten

26/07

Foto: Waldie Rutten

Beugen – Vrijdagochtend is er een zeer grote uitslaande brand ontstaan in een loods van een bloembollenbedrijf aan de Boxmeerseweg. De brandweer schaalde al snel op waardoor er eenheden uit de gehele omgeving ter plaatse zijn gekomen om het vuur te bestrijden.

De brand was te groot voor de brandweer om direct naar binnen te gaan. Hierdoor was het onduidelijk wat er precies in brand stond. Er waren enkele explosies te horen, mogelijk van gasflessen. Een deel van de loods zou verhuurd zijn aan een bedrijf met luchtkussens. Het is niet bekend of er ook spullen van hen opgeslagen lagen in de loods. Er is een NL-Alert uitgegeven en geadviseerd aan omwonenden om ramen en deuren te sluiten.

Rond 10:00 had de brandweer het vuur onder controle. De Gemeente Boxmeer meldt dat het nablussen nog uren in beslag gaat nemen. Er zijn geen gewonden gevallen bij de brand.